A A A K K K
для людей із порушенням зору
Наркевицька селищна рада Хмельницького району Хмельницької області громада
Хмельницька область, Хмельницький район

День села Бубнівка

Дата: 07.08.2017 13:42
Кількість переглядів: 2079

Де Буг, мов срібло, виграє,

В долинах стеле путь.

Село там на Поділлі є,

Що Бубнівкою звуть...

 

Бубнівка... Мальовниче подільське село з працьовитими людьми, оповите легендами, із славною героїчною історією, з прекрасним минулим.

А минуле і справді у селі прекрасне: тут був знятий документальний фільм “Короваю наш, коровай” – про святкування обжинків, який демонструвався за кордоном у Франції. Тут вперше у Волочиському районі відкрились двері народного музею, тут красувалися тваринницький комплекс і славна хлібопекарня, де випікали запашні буханці для жителів ближніх сіл.

Найцінніший оберіг села – Михайлівська церква. Ця оригінальна дерев‘яна споруда більше трьох століть береже таємничість минулого і відводить негаразди від села.

Свято села завжди проводили на Михайла. Цьогоріч же святкування відбулося суботньої днини – 29 липня.

Зранку біля сільського будинку культури було гамірно. Безтурботні дітлахи забавлялися на батутах. Юнаки проводили спортивні змагання, демонструючи силу, витримку, мужність.

Опівдні чарівні мелодії духового оркестру попливли у піднебесся. Це дарунок наркевицьких сусідів. Музика лине, а біля клубу завзяті танцюристи ідуть у танок. Скрізь усмішки, святковий настрій.

Далі дійство відбувається у просторому сільському будинку культури. Прикрашена зала, красуються картини місцевого художника Д. Сича, а на стенді “Бубнівка – моя колиска, і мій поріг” – розміщені світлини свят бубнівчан.

Відкривають урочистість вихованці дитсадка “Зернятко” таночком “Ми – українці”. Жіноча вокальна група під керівництвом І. Хижинського виконує величальну пісню “Бубнівка – моє рідне село”.

Ведучі свята – художній керівник клубної установи Ростислав Дружинін і Ольга Залевська до слова запрошують гостей.

Із вітанням до односельців з найкращими побажаннями звертається староста села Т. Ковтун, бажає усім здоров‘я, миру і добробуту.

Щиросердечно привітала бубнівчан голова Наркевицької ОТГ Л. Гула. У своєму слові вона наголосила про священний обов‘язок кожного українця – берегти мир, побажали усім жити в злагоді і достатку.

На сцену запрошують подружню пару Семенових. Лідія Мар‘янівна і Володимир Іванович прожили у парі 58 років. Виростили трьох синів, які є гордістю і опорою для них. Дзвенять кришталеві келихи, наповнюються сонячними бризками шампанського, яке нагадує прекрасну, чисту молодість. Любов В‘ячеславівна вручає подружній парі квіти, а Лідія Мар‘янівна закликає молодь берегти почуття і проносити вірність одне одному крізь усе життя.

Вітають і наймолодшого жителя села – Артура Савечка. Звучать найкращі побажання на честь новона-родженого і його батьків!

Привітали і переможців спортивних змагань.

На свято із подарунками завітали і представники народного депутата України Сергія Лабазюка. Михайло Олійник привітав присутніх, вручив старості села подарунок, а прихожанам Михайлівської церкви сертифікат на поїздку у святі місця, для духовного збагачення.

Теплим словом привітала людей і представник “Енселко-агро” О. Романеко. На кошти компанії пригощали присутніх смаколиками і смаженими сосисками, спекли духмяний коровай. Менеджер “Енселко-агро” Є. Лепікаш підносить на вишиваному рушнику витвір людських рук – запашний коровай. Він увібрав у себе щедрість землі, радість і тепло сонця, чистоту неба, пісню жайворонка, благородство праці хлібороба. Коровай величається своєю красою і учасники свята такому дарунку дуже задоволені.

Козацьку пісню про славні звитяги українців, під звуки духового оркестру, виконав гість свята із Наркевичів Максим Звєрєв.

Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам‘ять загиблих в АТО, а жіноча вокальна група присвятила їм пісню “Він пішов воювати за нас”.

Патріотичні пісні про Україну виконали Р. Дружинін, вчитель місцевої школи А. Савечко.

Задушевно звучала пісня “Де Рос і Росава” (виконали Я. Лепікаш і З. Поліщук).

Учениця 9 класу Настя Козак прочитала вірш Казимира Грищука (колишній голова колгоспу ім. Кірова) “Про Бубнівку”. А поезію П. Савчука “Моє дитинство босоноге” Надія Семенова присвятила дітям, чиї батьки не повернулися з доріг Другої світової війни.

Учнівський колектив місцевої школи подарував присутнім запальні українські таночки. Глядачі довго аплодували дошкільнятам за виконання таночка “Черевички мої”.

У святі взяв участь і чоловічий гурт місцевої школи. У його виконанні прозвучала пісня “Де моя Маруся”.

У залі панував святковий настрій, щирі й добрі усмішки. Привітав піснею земляків інспектор відділу культури Наркевицької ОТГ С. Литвинюк.

Особливо довго аплодували новоутвореному танцювальному колективу “Моторні жіночки” (керівник В. Кругляк), за виконання сучасних танців. Нових творчих злетів вам, шановні!

Споконвіку пісня і танець, музика і слово відображали національні ідеї, були оберегами народної творчості. Вони підживлювали і зміцнювали надію народу на краще майбутнє. І хочеться вірити, що село в майбутньому процвітатиме.

А тим часом організатори свята пригощають людей запашним короваєм, а зі сцени ллється пісня “Моє село” у виконанні жіночої вокальної групи.

Концерт закінчився, а у залі людно. Дружня розмова, посмішки, тепла атмосфера.

Урочистість продовжується. У сільському парку Перемоги пройшов футбольний матч.

А люди не могли натішитися святковим дійством. Такі заходи завжди усім приносять тільки радість.

Хочеться щиро подякувати організаторам і спонсорам свята, які подарували бубнівчанам віру на краще майбутнє. Добра, миру, злагоди і моїм землякам, і усім українцям!

Багато сіл є на Поділлі,

А наша Бубнівка лише    одна.

Бо тут живуть хороші люди,

І тут живе моя рідня!

 

М. НОВАК,

c. Бубнівка.

 

Фото без опису

 

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь